Βαπτίσεις στην Μητρόπολη Κανάγκας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κανάγκας κ. Θεοδόσιος, έφθασε στο χωριό Τσινσουί προκειμένου να τελέσει το Μυστήριο του Βαπτίσματος, συνοδευόμενος από κληρικούς της Μητροπόλεως. Η ενορία αυτή έχει τουλάχιστον τριακόσιους πιστούς και την ημέρα αυτή του Βαπτίσματος άλλοι ογδόντα ένας άνθρωποι, μετά από πολυετή κατήχηση και αναμονή, προσήλθαν δια του Βαπτίσματος στην Αγία μας Ορθοδοξία.

Ο επίσκοπος, οι κληρικοί και όλοι οι κατηχούμενοι, περπάτησαν μισή ώρα μέχρι να  φθάσουν σε ένα μικρό ποταμάκι, προκειμένου να τελεσθεί το ιερό Μυστήριο. Τα παιδιά μας κρατώντας στα χεράκια τους την εικόνα της Παναγίας μας, με ψαλμούς και με χαρά, κατηφόριζαν για το ποταμάκι που θα μεταβαλλόταν σε έναν νέον Ιορδάνη ποταμό.

 Δεν υπήρχαν οι δυνατότητες να κατασκευαστούν πατάρια για την καλύτερη τέλεση του Μυστηρίου, για αυτό όλοι μπήκανε στα λασπωμένα νερά για να βαπτίσουνε τους ανθρώπους. Συγκινητικές στιγμές!!! Μικροί, μεγάλοι και μωρά μέσα στο ποτάμι για να λάβουν την Χάρη του Θεού δια του Βαπτίσματος.

Η ενορία αυτή προχωράει με γοργούς ρυθμούς. Βέβαια δεν έχει ανεγερθεί μόνιμος Ναός, αλλά τις λατρευτικές  ανάγκες εξυπηρετεί μία χορτοκαλύβα. Ευχή και προσευχή του επισκόπου και των πιστών του χωριού είναι να στείλει ο Θεός τον άνθρωπό του, για  να κατασκευαστεί Ναός ώστε στην συνέχεια να τοποθετηθεί  μόνιμος ιερεύς, προκειμένου να εξυπηρετεί τις λατρευτικές ανάγκες των πιστών και να τελεί τα αγιαστικά μυστήρια    της Αγίας μας.

Στο τέλος του Μυστηρίου ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της ημέρας για το χωριό τους ενώ παράλληλα  μετέφερε σε όλους τις ευχές και την αγάπη του Ιεραποστόλου Πατέρα της Αφρικής του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου του Β΄, του οποίου η καρδιά κάθε στιγμή βρίσκεται και κτυπά σε κάθε σημείο της Αφρικανικής Ηπείρου.  Στο χωριό παρέμεινε ο π. Εμμανουήλ για να τελέσει την επόμενη ημέρα την Θεία Λειτουργία και να κοινωνήσουν οι πιστοί.

Στην προετοιμασία και αυτού του μυστηρίου όπως βέβαια και σε όλες τις προσπάθειες της Μητροπόλεως, ο Σεβασμιώτατος υποστηρίζεται από τις αφιερωμένες αδελφές της ιεραποστολής, οι οποίες υπό την πνευματική εποπτεία της Αδελφότητος του ΣΩΤΗΡΟΣ, εργάζονται αόκνως και στηρίζουν το έργο της Μητροπόλεως.